Pa amb tomàquet

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 670
Pa amb tomàquet
fot. Jennifer Woodard Maderazo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 male bagietki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Pomidory umyć, osaczyć z wody i przekroić na połowy. Następnie bagietki przekroić na połowy, wysmarować je oliwą z oliwek i przełożyć wysmarowaną stroną na rozgrzaną patelnię. Bagietki smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni, przełożyć na talerz i oprószyć szczyptą soli. Nałożyć na to pokrojone pomidory i rozetrzeć je widelcem po całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy