Napój jęczmienno-jabłkowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1413
Napój jęczmienno-jabłkowy
fot. whologwhy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml soku jabłkowego
  • 2 szklanki zielonego zboża jęczmiennego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 0,5 łyżeczka brązowego cukru

Opis przygotowania:

Zboże jęczmienia umyć i osączyć z wody. Następnie przełożyć je do miksera, wlać do tego sok jabłkowy, sok cytrynowy i wsypać brązowy cukier. Wszystko razem miksować mikserem przez ok. 1,5 minuty, po czym przelać do szklanki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów