Mojito z granatem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1051
Składniki:
- 200 ml białego rumu
- 200 ml wody mineralnej (niegazowanej)
- 2 cytryny
- 2 łyżki nasion granatu
- 2 łyżki syropu cukrowego
- 2 łyżki kruszonego lodu
- 1 łyżka cukru palmowego
- garść świeżej mięty
Opis przygotowania:
Cytryny oraz mięte umyć i odsączyć z wody. Cytryny pokroić w cienkie plastry. Do szklanki wlać biały rum, wodę mineralną, syrop cukrowy, wsypać do tego cukier palmowy, kruszony lód i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu dodać do tego cytrynę, świeżą miętę i wszystko posypać nasionami granatu.
Komentarze (0)