Mleczko migdałowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2705
Składniki:
- 500 ml śmietanki 12%
- 100 g migdałów
- 80 g cukru
- 1 jajko
- 4 żółtka
Opis przygotowania:
Migdały sparz, zdejmij skórkę i zemlij. Śmietankę połącz z migdałami i gotuj przez 10 minut. Przecedź mocno odciskając migdały. Jajko i żółtka ubij z cukrem i nie przerywając ubijania wlej przecedzoną śmietankę. Masę wlej do foremek ustawionych w naczyniu z wodą sięgającą 2/3 ich wysokości. Piecz ok. 30 minut (180 stopni). Mleczko podawaj w foremkach w których się zapiekało. Można posypać cukrem.
Komentarze (0)