Łatwy jabłecznik

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5184

Składniki:

  • 5 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 25 dag mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4-5 jabłek śr. wielkości
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jaja ubić z cukrem, solą i cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Do tej masy włożyć obrane i pokrojone w plasterki jabłka, wymieszać i wlać do formy wytłuszczonej.

Autor: weronika59

3 komentarze

jak dlugo piec i w jakiej temperaturze

ok 180 przez 50 min

aż 50 minu. ?
jabłka zetrzeć na tarce. ?

Podobne przepisy