Łatwy jabłecznik
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5899
Składniki:
- 5 jaj
- 1 szkl. cukru
- 25 dag mąki
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4-5 jabłek śr. wielkości
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jaja ubić z cukrem, solą i cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Do tej masy włożyć obrane i pokrojone w plasterki jabłka, wymieszać i wlać do formy wytłuszczonej.
Komentarze (3)
jak dlugo piec i w jakiej temperaturze
ok 180 przez 50 min
aż 50 minu. ?
jabłka zetrzeć na tarce. ?