Krem waniliowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2228

Składniki:

  • 1 puszka ananasów w kostce
  • 1 konfitura z borówek
  • 50 dkg twarożku
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 2 dkg czekolady
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • skórka otarta z cytryny

Opis przygotowania:

Ananasy osączyć z soku. Sok ananasowy utrzeć z twarożkiem, otartą skórką z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić na sztywną pianę i dodać do twarożku. Czekoladę zetrzeć na małe wiórki. Przygotować pucharki deserowe i wyłożyć porcjami. Na spód porcja konfitury z borówek, następnie krem z twarożku, kawałki ananasa, krem, ananas, borówka. Wierzch posypać wiórkami z czekolady. Gotowy deser podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów