Krem waniliowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2228
Składniki:
- 1 puszka ananasów w kostce
- 1 konfitura z borówek
- 50 dkg twarożku
- 2 torebki cukru waniliowego
- 2 dkg czekolady
- 2 łyżki cukru
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- skórka otarta z cytryny
Opis przygotowania:
Ananasy osączyć z soku. Sok ananasowy utrzeć z twarożkiem, otartą skórką z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić na sztywną pianę i dodać do twarożku. Czekoladę zetrzeć na małe wiórki. Przygotować pucharki deserowe i wyłożyć porcjami. Na spód porcja konfitury z borówek, następnie krem z twarożku, kawałki ananasa, krem, ananas, borówka. Wierzch posypać wiórkami z czekolady. Gotowy deser podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Komentarze (0)