Koreczki śledziowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5794
Składniki:
- 40 dag matiasów (filety)
- 2 czerwone papryki
- 8 dag suszonych śliwek
- 30 dag sera żółtego
- paczka oliwek
- 1 cytryna
- liście sałaty i majonez do dekoracji
Opis przygotowania:
Filety śledziowe osączyć z zaprawy, przekroić śliwki na pół, wyciągnąć pestki. Pokroić paprykę na małe kwadraciki, oddzielając nasienia. Fletami obwinąć śliwki z papryką, spiąć wykałaczkami. Następnie na wykałaczkę włożyć plaster cytryny, ser pokrojony w kostkę i zakończyć oliwką. Gotowe można udekorować liśćmi sałaty i majonezem.
Komentarze (0)