Koreczki śledziowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5794

Składniki:

  • 40 dag matiasów (filety)
  • 2 czerwone papryki
  • 8 dag suszonych śliwek
  • 30 dag sera żółtego
  • paczka oliwek
  • 1 cytryna
  • liście sałaty i majonez do dekoracji

Opis przygotowania:

Filety śledziowe osączyć z zaprawy, przekroić śliwki na pół, wyciągnąć pestki. Pokroić paprykę na małe kwadraciki, oddzielając nasienia. Fletami obwinąć śliwki z papryką, spiąć wykałaczkami. Następnie na wykałaczkę włożyć plaster cytryny, ser pokrojony w kostkę i zakończyć oliwką. Gotowe można udekorować liśćmi sałaty i majonezem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów