Kolety grzybowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2107

Składniki:

  • 60 dag grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlaki)
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju do smażenia

Opis przygotowania:

Grzyby i cebulę oczyść, umyj, posiekaj i uduś na maśle. Do ostudzonych grzybów dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę, połowę bułki tartej, przyprawy, koperek, jajko i śmietanę. Dobrze wyrób masę, uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju, aż osiągną złoty kolor.

Autor: magdam

0 komenatrzy

Podobne przepisy