Kolety grzybowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2633
Składniki:
- 60 dag grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlaki)
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 1 jajko
- 2 łyżki śmietany
- 1 bułka
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka bułki tartej
- sól
- pieprz
- 6 łyżek oleju do smażenia
Opis przygotowania:
Grzyby i cebulę oczyść, umyj, posiekaj i uduś na maśle. Do ostudzonych grzybów dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę, połowę bułki tartej, przyprawy, koperek, jajko i śmietanę. Dobrze wyrób masę, uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju, aż osiągną złoty kolor.
Komentarze (0)