Kokosanki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3602
Kokosanki
fot. not a hipster / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg kokosu
  • 6 białek

Opis przygotowania:

Ubić pianę a następnie po kolei dosypywać cukier i kokos. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie postawić na garnek z gotującą się wodą i pozostawić na parze aż do wyrośnięcia. Gdy już są wyrośnięte nałożyć łyżką na blachę i wsadzić do pieca. Piec aż do osiągnięcia przez kokosanki rumianej barwy.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (2)

Cukier kryształ czy puder? Zostało mi z innego przepisu 8 białek bym mogła zrobić kokosanki,

Zrobiłam z cukrem kryształem.Dobre kokosanki.

Podobne przepisy

Więcej przepisów