Jajeczne kostki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2332
Składniki:
- 5 łyżek mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- bułka tarta
- natka zielonej pietruszki
- 20 g tłuszczu
- sól
- zielony groszek
- majonez
Opis przygotowania:
Mleko i jajka ubić razem w jednym naczyniu, dodać do tego odrobiną soli, mąkę i łyżeczką drobno posiekanej natki pietruszki. Ubite ciasto wlać do foremki, wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. W garnku zagotować wodę i kiedy będzie się gotowała - włożyć na wierzch foremkę z ciastem. Ciasto gotować na małym ogniu do 30 minut. Należy pamiętać, by gotująca woda nie dostała się do ciasta. Po ugotowaniu wyciągnąć z foremki, wierzch wysmarować majonezem i udekorować zielonym groszkiem.
Komentarze (0)