Drink miętowo-cytrynowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1616
Składniki:
- 50 ml Maker's Mark bourbon whiskey
- 20 ml syropu miętowego
- 20 ml syropu cytrynowego
- 10 ml mineralnej wody gazowanej
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 gałązka świeżej mięty
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Brzegi kieliszka namoczyć w soku z limonki i oprószyć solą. Do shakera wrzucić kruszony lód, gałązkę świeżej mięty i zalać whisky, syropem cytrynowym i miętowym oraz wodą mineralną. Dokładnie wymieszać, po czym wszystko przelać do kieliszka.
Komentarze (0)