Deser lodowy z melonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1813
Składniki:
- 4 gałki lodów waniliowych
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 4 szklanki kruszonego lodu
- 4 łyżki soku z limonki
- 2 zielone melony
- 2 łyżki rodzynek
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Melony umyć, osączyć z wody, przekroić na połówki i wydrążyć z nich środki okrągłą łyżeczką. Lód kruszony skropić sokiem z limonki, zasypać cukrem pudrem, wymieszać i przełożyć do wydrążonych melonów oraz szklanek. Następnie do melonów z lodem wsypać sparzone wcześniej rodzynki i nałożyć gałki lodów. Dodać wydrążone środki z melona i wszystko posypać płatkami migdałowymi.
Komentarze (0)