Dakos
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1591
Składniki:
- 250 g sera feta
- 6 pomidorów śliwkowych
- 4 czerwone oliwki w zalewie
- 4 łyżki letniej wody
- 2 ząbki czosnku
- 1 chlebek pita
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 0,5 łyżeczki mielonego ziołowego pieprzu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Pomidory umyć i osączyć z wody. Chlebek pita przekroić na połowy i skropić go letnią wodą. Następnie czosnek obrać ze skory i pokroić drobno do miski. Pomidory drobno posiekać i wymieszać je z pokrojonym wcześniej czosnkiem. Po wymieszaniu przełożyć je na pokrojony chlebek. Na wierzch pokruszyć ser feta. Wszystko udekorować czerwonymi oliwkami z zalewy, posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem, suszonym oregano i doprawić do smaku szczypta soli i mielonym ziołowym pieprzem.
Komentarze (0)