Cytrynówka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 5916
Cytrynówka
fot. MoneyBlogNewz / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 średnie cytryny
  • 0,5 l spirytusu
  • 0,5 l wody
  • 40 dag cukru

Opis przygotowania:

Cytryny obieramy ze skórek i pozbawiamy je białej części. żółtą część skórki należy zagotować w wodzie razem z cukrem. Następnie studzimy, gdy będzie letnie - mieszamy ze spirytusem. Odstawiamy na tydzień.

Komentarze (1)

Cytrynówka miam miam, ja osobiscie jak robie to daje wiecej cytryn i nie gotuje tylko kroje je w plasterki i zalewam spirytusem na noc :)

Podobne przepisy

Więcej przepisów