Cassava Suman
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1003
Składniki:
- 4 liście bananowca
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 szklanki mąki z manioku
- 1,5 szklanki brązowego cukru
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
Opis przygotowania:
Liście bananowca sparzyć wrzącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Mąkę z manioku przesypać do miski i wymieszać ją z brązowym cukrem. Wlać do tego mleko kokosowe i wyrobić ciasto. Przełożyć je na liście bananowca i całość zawinąć w rulony. Wszystko przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą i od chwili zagotowania w nim wody, gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z sita i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)