Cassava Suman

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1003
Cassava Suman
fot. Obsidian Soul (Wikimedia Commons) / CC0 1.0

Składniki:

  • 4 liście bananowca
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 szklanki mąki z manioku
  • 1,5 szklanki brązowego cukru
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego

Opis przygotowania:

Liście bananowca sparzyć wrzącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Mąkę z manioku przesypać do miski i wymieszać ją z brązowym cukrem. Wlać do tego mleko kokosowe i wyrobić ciasto. Przełożyć je na liście bananowca i całość zawinąć w rulony. Wszystko przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą i od chwili zagotowania w nim wody, gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z sita i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów