Kulki serowe z boczkiem, rzepą i marchewką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2587
Składniki:
- 400 g sera białego
- 20 g wędzonego boczku
- 2 marchewki
- 1 rzepa
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- garść liści mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rzepę obrać ze skóry, pokroić w słomkę i razem z marchewką gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić i przełożyć na talerz. Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać do niego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, natkę zielonej pietruszki oraz liście mięty. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie małe kulki. Kulki przełożyć na gotowane warzywa. Boczek wędzony pokroić w kostkę, po czym zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do potrawy.
Komentarze (0)