Kulki dyniowo-serowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1357
Kulki dyniowo-serowe
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 250 g twarogu śmietankowego
  • 200 g herbatników
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Opis przygotowania:

Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki do miski. Miąższ z dyni przełożyć do miksera, dodać do tego ser twarogowy, wsypać cukier, mielony cynamon, tartą gałkę muszkatołową i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki wymieszać z pokruszonymi kawałkami herbatników i uformować z tego małe kulki ręcznie. Wstawić je na 1 godzinę do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów