Kulki dyniowo-serowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1357
Składniki:
- 400 g miąższu z dyni
- 250 g twarogu śmietankowego
- 200 g herbatników
- 2 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
Opis przygotowania:
Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki do miski. Miąższ z dyni przełożyć do miksera, dodać do tego ser twarogowy, wsypać cukier, mielony cynamon, tartą gałkę muszkatołową i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki wymieszać z pokruszonymi kawałkami herbatników i uformować z tego małe kulki ręcznie. Wstawić je na 1 godzinę do lodówki.
Komentarze (0)