Kulki serowe z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3512
Składniki:
- 400 g wielkopolskiego sera smażonego
- 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
- 30 g wędzonego boczku
- 20 liście salaty
- 1 szklanka posypki Panko
- 1 cebula
- olej go głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, osaczyć z wody i przełożyć na talerz. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do pokrojonego boczku. Następnie dodać do tego ser smażony, wsypać posypkę Panko i i uformować ręcznie małe kulki. Wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone wyciągnąć z oleju i dodać do sałaty na talerzu. Całość podawać z kwaśną śmietaną.
Komentarze (0)