Kulki serowe z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3512
Kulki serowe z boczkiem
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wielkopolskiego sera smażonego
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 30 g wędzonego boczku
  • 20 liście salaty
  • 1 szklanka posypki Panko
  • 1 cebula
  • olej go głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, osaczyć z wody i przełożyć na talerz. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do pokrojonego boczku. Następnie dodać do tego ser smażony, wsypać posypkę Panko i i uformować ręcznie małe kulki. Wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone wyciągnąć z oleju i dodać do sałaty na talerzu. Całość podawać z kwaśną śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów