Zupa węgierska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3962
Zupa węgierska
fot. tu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 papryka chili
  • 10 dag słoniny wędzonej
  • 10 dag parówek
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 łyżka mąki
  • 1,5 litra bulionu

Opis przygotowania:

Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać warzywa pokrojone w kostkę wraz z cebulą i paprykami. Wszystko obrumienić i oprószyć mąką. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w krążki parówki.

Podawać gorącą, posypaną zieloną pietruszką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów