Wiśnie w cukrze
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3161
Składniki:
- 3 białka jaj
- 1 kg wiśni
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 0,5 szklanki cukru
Opis przygotowania:
Wiśnie razem z ogonkami umyć i osączyć z wody. Następnie do rondelka wsypać cukier puder, wlać do tego sok cytrynowy i dodać białka jaj. Składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką, aby cukier się rozpuścił. W roztrzepanych składnikach dokładnie zanurzyć wiśnie, wyciągnąć, przełożyć na talerz i posypać cukrem. Całość wstawić do lodówki i trzymać przez 2 godziny.
Komentarze (0)