Wiśnie w cukrze

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3161
Wiśnie w cukrze
fot. fugzu/ CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 białka jaj
  • 1 kg wiśni
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 0,5 szklanki cukru

Opis przygotowania:

Wiśnie razem z ogonkami umyć i osączyć z wody. Następnie do rondelka wsypać cukier puder, wlać do tego sok cytrynowy i dodać białka jaj. Składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką, aby cukier się rozpuścił. W roztrzepanych składnikach dokładnie zanurzyć wiśnie, wyciągnąć, przełożyć na talerz i posypać cukrem. Całość wstawić do lodówki i trzymać przez 2 godziny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów