Turon
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 653
Składniki:
- 8 bananów
- 8 patyczków szaszłykowych
- 2 liście bananowca
- 1,5 szklanki brązowego cukru
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Banany oraz liście bananowca umyć i osączyć z wody. Liście bananowca wyłożyć na talerz. Banany obrać ze skóry i usunąć końcówki Następnie rozgrzać mocno olej w rondlu i wsypać do niego 1 szklankę brązowego cukru. Wsypany cukier wymieszać, aby się rozpuścił i włożyć do tego obrane całe banany. Całość posypać jeszcze 0,5 szklanki brązowego cukru i smażyć do chwili, aż banany zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z oleju łyżką cedzakową, nabić na patyczki szaszłykowe i wyłożyć na liście bananowca na talerzu.
Komentarze (0)