Torrija
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1641
Składniki:
- 4 kromki chleba pszennego
- 4 łyżki syropu klonowego
- 4 łyżki oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 0,5 szklanki mleka 2%
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jajka wbić do miski i rozmieszać je z mlekiem i cukrem. W rozmieszanych składnikach namoczyć kromki chleba pszennego. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego namoczone wcześniej kromki chleba. Całość smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko polać syropem klonowym i posypać mielonym cynamonem.
Komentarze (0)