Tokany po starowęgiersku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2769
Składniki:
- 20 dag wieprzowiny bez kości
- 20 dag cielęciny bez kości
- 10 dag boczku wędzonego
- 10 dag cebuli
- 10 dag pomidorów (mrożonych)
- 5 dag ostrej papryki konserwowej
- 100 ml śmietany
- 2 dag mąki
- sól, pieprz i papryka mielona do smaku
Opis przygotowania:
Mięso umyj, pokrój w paseczki razem z boczkiem. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój. Boczek częściowo stop, dodaj mięso i cebulę, zarumień, skropl wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w cząstki, dodaj do mięsa pod koniec duszenia razem z pokrajaną w paseczki papryką i śmietaną wymieszaną z mąką oraz przyprawami. Dopraw do smaku.
Komentarze (0)