Tokany po starowęgiersku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2769

Składniki:

  • 20 dag wieprzowiny bez kości
  • 20 dag cielęciny bez kości
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 10 dag cebuli
  • 10 dag pomidorów (mrożonych)
  • 5 dag ostrej papryki konserwowej
  • 100 ml śmietany
  • 2 dag mąki
  • sól, pieprz i papryka mielona do smaku

Opis przygotowania:

Mięso umyj, pokrój w paseczki razem z boczkiem. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój. Boczek częściowo stop, dodaj mięso i cebulę, zarumień, skropl wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w cząstki, dodaj do mięsa pod koniec duszenia razem z pokrajaną w paseczki papryką i śmietaną wymieszaną z mąką oraz przyprawami. Dopraw do smaku.

Autor: plateau

Komentarze (0)