Toffee blondies
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1134
Składniki:
- 60 g budyniu o smaku toffi
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki brązowego cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostka masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać do miski i wymieszać ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i budyniem o smaku toffi. Masło przełożyć do rondla wsypać do niego brązowy cukier i razem rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną masę przelać do składników z mąką, po czym wbić do tego jajka, wlać ekstrakt waniliowy i całość zmiksować mikserem. Po zmiksowaniu przełożyć je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec przez około 25-30 minut. Upieczenie się ciasta sprawdzać wykałaczką (jeżeli się ciasto do niej przylepia, to należy piec dalej). Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i pokroić na porcje.
Komentarze (0)