Toffee blondies

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1057
Toffee blondies
fot. bochalla / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 60 g budyniu o smaku toffi
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki brązowego cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać do miski i wymieszać ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i budyniem o smaku toffi. Masło przełożyć do rondla wsypać do niego brązowy cukier i razem rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną masę przelać do składników z mąką, po czym wbić do tego jajka, wlać ekstrakt waniliowy i całość zmiksować mikserem. Po zmiksowaniu przełożyć je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec przez około 25-30 minut. Upieczenie się ciasta sprawdzać wykałaczką (jeżeli się ciasto do niej przylepia, to należy piec dalej). Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i pokroić na porcje.

Komentarze (0)