Szelpek - bułki pszenne

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2147
Szelpek - bułki pszenne
fot. Francis Storr / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mleka
  • 25 g cukru
  • 50 g masła
  • 5 g sody
  • 5 g soli
  • 2 jajka

Opis przygotowania:

Do mąki wbić 2 całe jajka, wlać mleko, cukier , sol sodę i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować bułki i odstawić na 5 minut. W tym czasie rozpuścić masło na patelni i na nie układać bułki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe podajemy jak przestygną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów