Sylwestrowe party
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1701
Składniki:
- 600 g soli
- 300 g cukru
- 4 plastry gotowanej szynki
- 4 paluszki grisini
- 5 plastrów bardzo cienko pokrojonego salami
- 3 plastry piersi z indyka
- 2 plastry ementalera
- 1 blanszowana marchew
- 4 długie słone paluszki
- 6 mini parówek wiedeńskich
- 100g goudy
- 20 winogron
- 4 owalne pomidorki koktajlowe
- 150 g sera camembert
- melon miodowy
Opis przygotowania:
Używamy tylko jeden rodzaj szklanek. Szklanki napełnić solą do 1/3 wysokości. Do słodkich przekąsek można napełnić szklanki cukrem aby się nie przewracały. Plastry szynki złożyć wzdłuż na pół, ponacinać na pół i ponadziewać na grissini. Wetknąć do szklanki. Z salami, plastry piersi z indyka, winogronem, cukinią, marchew blanszowaną, gouda, ser, melon postąpić tak samo.
Komentarze (0)