Spód do pizzy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 8637

Składniki:

  • 40 dkg mąki
  • 3 dkg drożdży
  • 4 łyżki oleju
  • 2/3 szkl mleka
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Opis przygotowania:

Drożdże rozpuścić w mleku, dodać do mąki wraz z innymi składnikami i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę i zapiec. Jest to porcja na dużą blachę (taką z piekarnika).

Autor: figusia

Komentarze (5)

dobre też tak robię

najlepsze to: 1/2 kilo mąki, 1/2 kostki drożdży, łyżeczka soli i cukru.
a nie wynalazki z olejem i mlekiem, których żadna picceria nie stosuje

dobry spodzik nie jest zły ale musi być go grubo

tak sprubuje na ten przepis

do kolegi z dnia:28.06 15;45... właśnie koleżanka co pracuje w pizzeri mówiła że tak samo robią z mlekiem i olejem. są najlepsze, współczuję tej pizzeri w której tak się stosuje jak twój przepis.. ciasto bez oleju jest suche.. pozdrawiam