Sosy (różne)
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3584
Składniki:
- plaster masła
- 3 łyżki mąki
- 1/2 szklanki zimnej wody
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- śmietana
- Dodatki:
- chrzan (sos chrzanowy)
- sok z cytryny (sos cytrynowy)
- koperek (sos koperkowy)
- musztarda (sos musztardowy)
- koncentrat pomidorowy (sos pomidorowy) itd.
Opis przygotowania:
Rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozbądź sie grudek, po czym dodaj pół szklanki wody (koniecznie zimnej). Następnie dołóż soli, cukru i w zależności od rodzaju sosu, odpowiedniego dodatku. Na koniec dolej śmietany i jeśli uważasz za stosowne, innych przypraw do smaku.
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze (0)