Skubaniec
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2444
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 2 łyżki cukru
- 3 szklanki krupczatki
- 7 jaj
- 5 średnich jabłek
- 1 i pół szklanki cukru
- 1 łyżka kakao
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
Opis przygotowania:
Masło, żółtka, proszek, mąkę i 2 łyżki cukru utrzeć. Ciasto podzielić na 3 porcje. Większą część włożyć na blachę, na wierzch pokrojone w kostkę jabłka. Drugą część zmieszać z kakao i ułożyć kulki z ciasta na jabłkach. Ubić pianę z białek i 1,5 szkl cukru, włożyć na ciasto. Na wierzch 3 część ciasta kłaść kupkami. Piec 1h w lekko nagrzanym piekarniku.
Komentarze (1)
PYCHA...PALCE LIZAC