Shrub
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2531
Składniki:
- 1 l rumu
- 12 dkg cukru
- 1 laska wanilii
- skórki z pięciu pomarańczy
- 3 suszone śliwki
- 1 łyżka zaparzonej bardzo mocno kawy
Opis przygotowania:
Skórki z pomarańczy dokładnie umyć w gorącej wodzie, pokroić drobno i namoczyć w rumie przez trzy dni. Po tym czasie zlać rum, dodać wcześniej ugotowany syrop, pokrojone drobno śliwki suszone i przekrojoną na połowę laskę wanilii. Całość zlać do butli i odłożyć na kolejne trzy dni. Następnie przefiltrować przez gazę, wlać do butelki, zakorkować i podawać dopiero po trzech miesiącach lekko z schłodzony.
Komentarze (0)