Shikanji
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 519
Składniki:
- 400 ml niegazowanej wody mineralnej
- 4 łyżki soku ze świeżo wyciśniętych cytryn
- 2 łyżki nasion z granatu
- 2 łyżki świeżej mięty
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki świeżo startego jabłka
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Brzegi szklanki namoczyć 1 łyżką soku z cytryny. Sól zmieszać z pieprzem na talerzyku i obtoczyć tym brzegi szklanki. Następnie do obtoczonej szklanki wsypać nasiona granatu. Wodę niegazowaną przelać do kubka, wlać do niej pozostały sok z cytryny, wsypać do tego cukier oraz mielony imbir, dobrze wymieszać i przelać do szklanki z granatem. Wsypać do tego świeżą miętę z tartym jabłkiem.
Komentarze (0)