Salceson

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2658

Składniki:

  • kostka tłuszczu
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 2 łyżki kakao
  • 1,5 łyżki sody oczyszczonej
  • owoce z kompotu (porzeczki, wiśnie, najlepiej agrest)
  • 2-3 łyżki śmietany

Opis przygotowania:

Masło posiekać z mąką i cukrem na kruszonkę. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno. Do kruszonki włożyć żółtka, kakao, sodę, śmietanę, owoce, pianę, wymieszać (ale nie ucierać). Wstawić do pieca, piec na złoty kolor.

Autor: weronika59

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów