Rundstück warm
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1723
Składniki:
- 200 ml sosu pieczeniowego ciemnego
- 4 łyżki oleju
- 2 bułki zwykłe
- 2 kotlety schabowe
- 2 ogórki małosolne
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połowy, włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec przez 1 minutę. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Kotlety schabowe rozbić lekko tłuczkiem, następnie oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju do miękkości. Po usmażeniu ściągnąć je z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na usmażone wcześniej bułki. Całość nakryć drugą połową bułki. Sos pieczeniowy zagotować na dużym ogniu i polać nim całość. Ogórki małosolne pokroić w ćwiartki i dodać do potrawy.
Komentarze (0)