Rundstück warm

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1723
Rundstück warm
fot. 1971markus (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 200 ml sosu pieczeniowego ciemnego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 bułki zwykłe
  • 2 kotlety schabowe
  • 2 ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połowy, włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec przez 1 minutę. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Kotlety schabowe rozbić lekko tłuczkiem, następnie oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju do miękkości. Po usmażeniu ściągnąć je z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na usmażone wcześniej bułki. Całość nakryć drugą połową bułki. Sos pieczeniowy zagotować na dużym ogniu i polać nim całość. Ogórki małosolne pokroić w ćwiartki i dodać do potrawy.

Komentarze (0)