Pyttipanna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 923

Składniki:

  • 100 g kiełbasy żywieckiej
  • 4 duże ziemniaki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w małą kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone ziemniaki. Ziemniaki smażyć do miękkości. Kiedy ziemniaki zmiękną, obrać ze skóry cebulę, pokroić ją drobno i dodać do nich. Kiełbasę żywiecką pozbawić skóry, pokroić ją w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)