Pyttipanna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 923
Składniki:
- 100 g kiełbasy żywieckiej
- 4 duże ziemniaki
- 4 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w małą kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone ziemniaki. Ziemniaki smażyć do miękkości. Kiedy ziemniaki zmiękną, obrać ze skóry cebulę, pokroić ją drobno i dodać do nich. Kiełbasę żywiecką pozbawić skóry, pokroić ją w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)