Pulpeciki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1293
Składniki:
- 1,5 kg ziemniaków
- 1 kg mąki
- 2 jaja
- sól, pieprz
- 1 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 15 dag skwarek
Opis przygotowania:
Mięso mielone mieszamy z drobno posiekana cebulą. Z pozostałych składników zrobić ciasto prócz skwarków. Dzielimy ciasto na części i w każdą część wkładamy mięso i zwijamy w podłużny kształt. Gotujemy w wodzie z solą ok 20-30 minut. Skwarki podsmażamy na patelni i polewamy nimi gotowe kartacze. Podawać ciepłe. Kartacze gotuje się długo, ale warto czekać na ten smak zwane są, także pyzami z mięsem.
Komentarze (0)