Pulpeciki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1213
Pulpeciki

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 kg mąki
  • 2 jaja
  • sól, pieprz
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 15 dag skwarek

Opis przygotowania:

Mięso mielone mieszamy z drobno posiekana cebulą. Z pozostałych składników zrobić ciasto prócz skwarków. Dzielimy ciasto na części i w każdą część wkładamy mięso i zwijamy w podłużny kształt. Gotujemy w wodzie z solą ok 20-30 minut. Skwarki podsmażamy na patelni i polewamy nimi gotowe kartacze. Podawać ciepłe. Kartacze gotuje się długo, ale warto czekać na ten smak zwane są, także pyzami z mięsem.

Autor: lipsi

Komentarze (0)