Przekladaniec lodowy z kremem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 525
Przekladaniec lodowy z kremem
fot. Jessie Pearl / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 800 g ciasta biszkoptowego
  • 400 g herbatników czekoladowych
  • 40 g lodów śmietankowych
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę. Po ubiciu pianę nałożyć ją na herbatniki czekoladowe i dobrze docisnąć do siebie. Następnie ciasto biszkoptowe wysmarować lodami śmietankowymi i dodać do nich herbatniki czekoladowe ze śmietaną. Całość ułożyć jedno na drugim i dobrze docisnąć ręcznie.

0 komenatrzy

Podobne przepisy