Porterówka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4617
Składniki:
- 1 litr spirytusu
- 2 piwa Okocim Palone
- 10 gram cukru waniliowego
- 1 szklankę cukru (zależy od uznania)
Opis przygotowania:
Wlewamy do garnka spirytus oraz jedno piwo, mieszamy. Dosypujemy cukier waniliowy oraz szklankę cukru zwykłego, mieszamy podgrzewając na małym ogniu. W momencie gdy zacznie parować, najlepiej zdjąć na chwilę z ognia, alkohol paruje pierwszy. Gdy pierwszy raz zaczyna parować dolewamy drugie piwo i mieszamy, można dodać więcej cukru. Należy doprowadzać do parowania i studzić, aż cały cukier się rozpuści. Jak będzie gotowe przelać do butelki. Spożyć po schłodzeniu, warto odczekać kilka dni.
Komentarze (1)
zamiast okocim palone lepiej dodać portera żywca u nas nazywa się to MAMA I TATA