Orzechowiec

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2162
Orzechowiec
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 2 gotowe podstawy biszkoptowe
  • 300 ml mleka
  • masa kremowa orzechowa
  • 20 dag margaryny
  • 250 dag orzechów włoskich
  • dżem wiśniowy
  • cytryna do nasączenia podstaw

Opis przygotowania:

Podstawy biszkoptowe nasączamy sokiem z cytryny i wodą.Do 300 ml mleka wsypujemy masę kremową i miksujemy 5 minut na najwyższych obrotach.Dodajemy margarynę wcześniej utartą,miksujemy to razem na puch.Nasączony placek smarujemy dżemem na dżem kładziemy masę,placek,masa i orzechy do ozdoby.

Autor: monika4

Komentarze (0)