Obatzda
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1211
Składniki:
- 200 g sera camembert
- 200 g twarogu
- 50 ml jasnego piwa
- 2 łyżki masła
- 2 cebule białe
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Cebule białą, czerwoną oraz czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno do miski.Jedną białą cebulę pokroić w plastry. Ser camembert pokroić w drobną kostkę i dodać do cebul w misce wraz z twarogiem, masłem i chrzanem. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym kminkiem i dobrze rozgnieść widelcem. Po rozgnieceniu wlać do tego jasne piwo i dokładnie wymieszać. Następnie wszystko przełożyć na talerz, wyłożyć plastrami cebuli i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem oraz czerwoną słodką papryką.
Komentarze (0)