Obatzda

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1211
Obatzda
fot. Rainer Z ... / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 200 g sera camembert
  • 200 g twarogu
  • 50 ml jasnego piwa
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule białe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Cebule białą, czerwoną oraz czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno do miski.Jedną białą cebulę pokroić w plastry. Ser camembert pokroić w drobną kostkę i dodać do cebul w misce wraz z twarogiem, masłem i chrzanem. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym kminkiem i dobrze rozgnieść widelcem. Po rozgnieceniu wlać do tego jasne piwo i dokładnie wymieszać. Następnie wszystko przełożyć na talerz, wyłożyć plastrami cebuli i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem oraz czerwoną słodką papryką.

Komentarze (0)