Nata de coco
Oceń:
(8 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5875
Składniki:
- 200 g miąższu z arbuza
- 200 g miąższy z ananasa
- 2 owoce mango
- 2 awokado
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 łyżki żelatyny spożywczej
- 1 l wody kokosowej
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Żelatynę spożywczą przesypać do kubka, zalać ją 2 łyżkami zimnej wody, wymieszać i moczyć przez 5 minut. Następnie 500 ml wody kokosowej przelać do rondla, wsypać do niej 1 łyżkę cukru pudru, dobrze wymieszać i postawić na średnim ogniu. Składniki te doprowadzić do wrzenia, po czym ściągnąć je z ognia i wymieszać w niej namoczoną wcześniej żelatynę spożywczą. Po wymieszaniu pozostawić do ostygnięcia, następnie wstawić do lodówki, aby zakrzepły. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z lodówki i pokroić w dużą kostkę do miski. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki i dodać do składników w misce. Miąższ z arbuza i ananasa pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Pozostałe 500 ml wody kokosowej zmieszać z 1 łyżką cukru pudru i polać tym całość.
Komentarze (1)
Czy smakuje to tak jak kupne?