Nata de coco

Oceń:
(8 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5875
Nata de coco
fot. Midori (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 200 g miąższu z arbuza
  • 200 g miąższy z ananasa
  • 2 owoce mango
  • 2 awokado
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 1 łyżki żelatyny spożywczej
  • 1 l wody kokosowej

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Żelatynę spożywczą przesypać do kubka, zalać ją 2 łyżkami zimnej wody, wymieszać i moczyć przez 5 minut. Następnie 500 ml wody kokosowej przelać do rondla, wsypać do niej 1 łyżkę cukru pudru, dobrze wymieszać i postawić na średnim ogniu. Składniki te doprowadzić do wrzenia, po czym ściągnąć je z ognia i wymieszać w niej namoczoną wcześniej żelatynę spożywczą. Po wymieszaniu pozostawić do ostygnięcia, następnie wstawić do lodówki, aby zakrzepły. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z lodówki i pokroić w dużą kostkę do miski. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki i dodać do składników w misce. Miąższ z arbuza i ananasa pokroić na małe kawałki i dodać do składników. Pozostałe 500 ml wody kokosowej zmieszać z 1 łyżką cukru pudru i polać tym całość.

Komentarze (1)

Czy smakuje to tak jak kupne?