Margarita arbuzowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4762
Składniki:
- 100 ml tequili
- 60 ml triple sec
- 6 kostek lodu
- 3 listki świeżej mięty
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 mały arbuz
- 1 łyżeczka soli kamiennej
Opis przygotowania:
Arbuza umyć, obrać ze skóry i pokroić w podłużne plastry. Trzy plastry pozostawić do dekoracji drinka, resztę pokrojonego arbuza przełożyć do miksera. Brzegi kieliszków namoczyć w soku z limonki, a następnie w soli kamiennej i wrzucić do nich kostki lodu. Tequilę i triple sec wlać do miksera z arbuzem. Składniki miksować przez 30 sekund, po czym przelać do kieliszków i udekorować je listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)