Margarita arbuzowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4762
Margarita arbuzowa
fot. Dinner Series / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml tequili
  • 60 ml triple sec
  • 6 kostek lodu
  • 3 listki świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 mały arbuz
  • 1 łyżeczka soli kamiennej

Opis przygotowania:

Arbuza umyć, obrać ze skóry i pokroić w podłużne plastry. Trzy plastry pozostawić do dekoracji drinka, resztę pokrojonego arbuza przełożyć do miksera. Brzegi kieliszków namoczyć w soku z limonki, a następnie w soli kamiennej i wrzucić do nich kostki lodu. Tequilę i triple sec wlać do miksera z arbuzem. Składniki miksować przez 30 sekund, po czym przelać do kieliszków i udekorować je listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów