Majoneziki z drobiu
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6604
Składniki:
- piersi z kury
- masło lub margaryna
- 6-8 dag ryżu
- 10 dag cebuli
- 15 dag pieczarek
- 5 dag majonezu
- sól, pieprz do smaku
- pomidor
- jajko ugotowane na twardo
- natka pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Mięso z kury umyj, natrzyj przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polej masłem, zrumień w silnie nagrzanym piekarniku i upiecz skrapiając wodą, następnie wytworzonym sosem. Miękkie mięso wyjmij, usuń kości, przekrój ukośnie na 4 porcje. Ryż opłucz, zalej dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotuj, odcedź, przepłucz gorącą wodą, odsącz. Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz, drobno pokrój, usmaż, wystudź, wymieszaj z ryżem, majonezem, dopraw do smaku, ułóż na półmisku, obłóż mięsem, polej doprawionym majonezem, udekoruj.
Komentarze (1)
nie za bardzo rozumiem gdzie jest jajko gotowane i pomidory? chaotyczne ten przepis!