Loukaniko
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1943
Składniki:
- 4 peta surowej białej kiełbasy
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 zielone papryki chili
- 2 czerwone papryki
- 2 czarne oliwki z zalewy
- 2 łyżeczki tartej skórki pomarańczowej
- 2 łyżeczki mielonego kopru
- 2 łyżeczki suszonej kolendry
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy. Następnie kiełbasę białą przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, polać ją oliwą z oliwek, oprószyć mielonym koprem, tartą skórką pomarańczową i suszoną kolendrą. Postawić na rozpalonym grillu, dodać do tego zieloną i czerwona paprykę i razem piec do chwili, aż kiełbasa się przyrumieni z obu stron. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i udekorować czarnymi oliwkami.
Komentarze (1)
Ten przepis to jakaś ściema xD
Obok tradycyjnej loukaniko to nawet nie leżało :D