Kokoda
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 517
Składniki:
- 400 g filetów z lucjana
- 4 limonki
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 2 cytryny
- 2 zielone papryczki chili
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 pomidorki cherry
- 1 czerwona cebula
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Filety z lucjana pokroić na małe kawałki. Następnie wycisnąć sok z limonek oraz cytryn, wymieszać razem i zalać wyciśniętym sokiem pokrojoną rybę w misce. Rybę z sokiem w misce zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć to z lodówki, odwinąć z folii i odlać nadmiar soku. Rybę przełożyć do misek. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby w misce. Papryczkę zieloną oraz czerwoną pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Ogórka szklarniowego pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)