Kokoda

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 551
Kokoda
fot. motghnit (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g filetów z lucjana
  • 4 limonki
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 cytryny
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 pomidorki cherry
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Filety z lucjana pokroić na małe kawałki. Następnie wycisnąć sok z limonek oraz cytryn, wymieszać razem i zalać wyciśniętym sokiem pokrojoną rybę w misce. Rybę z sokiem w misce zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć to z lodówki, odwinąć z folii i odlać nadmiar soku. Rybę przełożyć do misek. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby w misce. Papryczkę zieloną oraz czerwoną pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Ogórka szklarniowego pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)