Karpatka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1743
Składniki:
- 1 szklanka wody
- 12,5 dag margaryny
- 1 łyżeczka proszku
- Krem:
- 0,5 litra mleka
- 2 łyżki mąki zwykłej
- 2 łyżki kartoflanki
- 10 dag cukru+cukier waniliowy
- 2-3 łyżki oleju
- ugotowac budyń
Opis przygotowania:
Wszystko zagotowac,w czasie gotowania wsypac 1 szklankę mąki, wymieszac i ucierac kałką.Po wystygnięciu dodawac po 1 jajku(4 jajka)i ucierac .Dwie blachy dobrze wysmarowac i wyłożyc ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 10 min.w 200C i 15-20 mni 180C
lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy. Utrzec z 1 kostką margaryny, wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.
lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy. Utrzec z 1 kostką margaryny, wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.
Komentarze (0)