Karpatka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1743
Karpatka

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku
  • Krem:
  • 0,5 litra mleka
  • 2 łyżki mąki zwykłej
  • 2 łyżki kartoflanki
  • 10 dag cukru+cukier waniliowy
  • 2-3 łyżki oleju
  • ugotowac budyń

Opis przygotowania:

Wszystko zagotowac,w czasie gotowania wsypac 1 szklankę mąki, wymieszac i ucierac kałką.Po wystygnięciu dodawac po 1 jajku(4 jajka)i ucierac .Dwie blachy dobrze wysmarowac i wyłożyc ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 10 min.w 200C i 15-20 mni 180C
lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy. Utrzec z 1 kostką margaryny, wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów