Kai yang
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2623
Składniki:
- 3 udka z kurczaka
- 3 łyżki miodu wielokwiatowego
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- główka zielonej salaty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Kurczaka umyć, osączyć z wody i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku wsypać mieloną paprykę oraz tymianek i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego udka z kurczaka i przyrumienić. Następnie do smażonych składników dodać miód, wymieszać i całość smażyć pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażone mięso ściągnąć z ognia, osączyć ze smażonego tłuszczu i wyłożyć na talerz. Gotowego kurczaka podawać razem z sałatą.
Komentarze (0)