Kai yang

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2401
Kai yang
fot. [email protected] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • 1 łyżeczka mielonego tymianku
  • główka zielonej salaty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Kurczaka umyć, osączyć z wody i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku wsypać mieloną paprykę oraz tymianek i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego udka z kurczaka i przyrumienić. Następnie do smażonych składników dodać miód, wymieszać i całość smażyć pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażone mięso ściągnąć z ognia, osączyć ze smażonego tłuszczu i wyłożyć na talerz. Gotowego kurczaka podawać razem z sałatą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów