Jin deui
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1654
Składniki:
- 250 g pasty z czarnej fasoli
- 2,5 szklanki mąki z kleistego ryżu
- 1 szklanka sezamu
- 0,5 szklanki letniej wody
- 0,5 łyżeczki soli
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Mąkę ryżową wymieszać z solą, wlać do tego letnią wodę i zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego ręcznie małe kulki i zrobić w nich wgłębienie palcem. Następnie łyżeczką włożyć w miejsce zagłębienia pastę z czarnej fasoli i ponownie uformować kulki. Następnie obtoczyć je sezamem i włożyć do mocno rozgrzanego na średnim ogniu , głębokiego oleju na patelni. Smażyć do chwili zarumienienia. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć do papilotek.
Komentarze (0)