Hutspot
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2335
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 piersi z kurczaka
- 2 marchewki
- 20 dag pieczarek
- 4 łyżki oleju
- 1 cebula
- sol
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Ziemniaki i marchew ugotować w łupinach w lekko osolonej wodzie. Ugotowane obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do niego ziemniaki, marchew, połowę szczypiorku i podsmażyć. Podsmażone przełożyć na talerz. Rozgrzać kolejne 2 łyżki oleju na patelni, dodać cebule, pokrojone w plastry piersi z kurczaka i zrumienić z każdej strony. Do smażonego mięsa dodać pokrojone w plastry pieczarki, szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i smażyć przez 3 minuty. Usmażone mięso i pieczarki dodać do ziemniaków.
Komentarze (0)