Horchata

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2009
Horchata
fot. Jason Lam / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 szklanki wody przegotowanej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka długoziarnistego ryżu
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 0,5 szklanki mielonych orzeszków ziemnych
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżąca wodą, osączyć z jej nadmiaru i przesypać do blendera. Wsypać do tego cynamon, razem zmiksować, po czym przełożyć do rondla, wsypać mielone orzeszki ziemne i zalać przegotowaną, przestudzoną wodą. Całość moczyć przez 3 godziny pod przykryciem. Po tym czasie wsypać do tego cukier oraz kruszony lód, zmiksować i przelać do szklanki.

Komentarze (0)