Horchata
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2009
Składniki:
- 4 szklanki wody przegotowanej
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka długoziarnistego ryżu
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 0,5 szklanki mielonych orzeszków ziemnych
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżąca wodą, osączyć z jej nadmiaru i przesypać do blendera. Wsypać do tego cynamon, razem zmiksować, po czym przełożyć do rondla, wsypać mielone orzeszki ziemne i zalać przegotowaną, przestudzoną wodą. Całość moczyć przez 3 godziny pod przykryciem. Po tym czasie wsypać do tego cukier oraz kruszony lód, zmiksować i przelać do szklanki.
Komentarze (0)