Galayet bandora
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1237
Składniki:
- 6 pomidorów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 chlebki pita
- 1 cebula
- 1 zielona papryka chili
- 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć zwody. Pomidory pokroić w kostkę. paprykę chili pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w woku. Do zeszklonej cebuli wsypać mielone nasiona kolendry, dodać pokrojoną wcześniej paprykę chili i pomidory. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż warzywa będą miękkie. Wtedy ściągnąć z ognia i do spożycia podawać z chlebkiem pita.
Komentarze (0)